• – ممکن است از شما خواسته شود یک لباس مخصوص(گان) در طول این آزمون بپوشید و یا اگر لباس شما بطور مناسب گشاد و هیچ دگمه و اشیاء فلزی نداشته باشد به شما اجازه داده می شود که لباس خودتان را بپوشید .

  • دستورات درباره خوردن و نوشیدن قبل از آزمون MRI در موارد مختلف، متفاوت است . اگربه شما آمادگی خاصی نداده اند می توانید برنامه عادی روزمره تان را دنبال کرده و داروهای معمولیتان را بخورید.

  • – در برخی از آزمون های MRI ممکن است تزریق یک ماده ی کنتراست بداخل جریان خون بیمار ضرورت پیدا کند.

  • – رادیولوژیست یا تکنولوژیست ممکن است از شما سئول کند که آیا شما آلرژی یا هیچ نوع حساسیت به مواد یددارو یا مواد کنتراست رادیوگرافی ، داروها ، غذاها ، محیط یا آسم دارید یا نه ؟ اگرچه ماده ی کنتراست مورد استفاده در آزمون MRI ( گادولینیوم ) مواد یددار ندارد ولی احتمال ایجادواکنشهای آلرژیک وجود دارد که میزان آنها درمقایسه با مواد کنتراست مورد استفاده در سی تی اسکن کمتر است.

  • – رادیولوژیست باید همچنین از هر نوع بیماری جدید شما و اینکه تابحال تحت چه عمل جراحی قرار گرفته اید مطلع شود.

  • – بعضی شرایط از قبیل بیماریهای کلیوی یا کبدی شدید ممکن است مانع انجام دادن آزمون MRI با ماده حاجب شوند.

  • زنان باید همیشه امکان حاملگی خود را به پزشک یا تکنولوژیست اطلاع دهند

  • در بررسی اجمالی که از سال 1980 بر روی بیمارانی که امتحانMRI انجام داده اند صورت گرفته، هیچ گزارشی ازتاثیرات زیان آور برروی زنان باردار و جنینشان دریافت نشده است، معهذا بعلت اینکه جنین در معرض یک میدان قوی مغناطیسی قرار خواهد گرفت زنان باردار نباید آزمون MRI انجام دهند مگر اینکه فایده ی بالقوه ای از MRI حاصل شود که از خطرات بالقوه آن مهمتر باشد .

  • – اگر شما دچار بیماری کلاستروفوبیا (ترس از اماکن بسته ) یا بیماری نگرانی می باشید از پزشک درخواست کنید برایتان یک آرامبخش ملایم تجویز کند.کودکانی که از آرامبخش استفاده نموده اند باید تا 4ساعت از خوردن و نوشیدن پرهیز نمایند .

  • جواهرات و دیگر وسایل مشابه باید قبل ازآزمون MRI درآورده شوند چون اینگونه وسایل می توانند با میدان مغناطیسی دستگاه MRI تداخل ایجاد نمایند( فلزات و اشیاء الکترونیکی نباید در اتاق MRI قرار گیرند .)


    این وسایل شامل:
    1. جواهرات،ساعت ، کارتهای اعتباری و سمعک؛ که احتمال صدمه دیدن تمام این وسایل وجود دارد .

    2. سنجاق ، سنجاق سر، زیپ های فلزی و وسایل فلزی مشابه؛ که می تواند تصاویر MRI را از شکل طبیعی خارج کنند.

    3. کاردندانی(دندان مصنوعی) و پروتزهائی که قابل خارج کردن هستند.

    4. قلم و چاقوی جیبی و عینک

    5. تزئینات بدنی

  • در بیشتر مواقع ، آزمون MRI برای بیماران با ایمپلنتهای فلزی بجز برای تعداد معدودی کاملا”بی ضرر است .

    اشخاصی که ایمپلنتهایی ازنوع ذیل دارند نمیتوانند MRI و یا وارد حوزه آن شوند مگراینکه صریحاً دستورانجام آن صادر شده و رادیولوژیست یا تکنولوژیست در جریان امر قرارگرفته باشند.

    1. شوک و انقباض دهنده قلبی داخلی (Defibrillator) یا ضربان ساز قلبی ( (Pacemaker

    2. ایمپلنتهای گوش

    3. بعضی از انواع کلیپسها مورد استفاده در آنوریسم های مغزی

    اگر شما دستگاههای پزشکی یا الکترونیکی در بدنتان دارید باید به تکنولوژیست اطلاع دهید زیرا ممکن است آنها درآزمون شما اشکال ایجاد نموده و یا ایجاد خطر نمایند . این دستگاههای پزشکی شامل موارد زیر بوده ولی محدود به این موارد نیستند .

    1. * دریچه های قلبی مصنوعی

    2. *پورتهای داروئی تزریقی کاشته شده در بدن

    3. * اعضای مصنوعی یا پروتزهای مفصلی فلزی

    4. * تحریک کننده های عصبی کاشته شده

    5. * سنجاق ، میخ ، صفحات فلزی یا گیره های جراحی

    6. *دستگاه الکترونیکی کاشته شده مانند ضربان ساز قلبی

    7. – در کل وسایل فلزی بکار رفته در جراحی های ارتوپدی هیچ خطری در طول MRI ایجاد نمی نمایند معهذا درمواردیکه یک مفصل مصنوعی به تازگی تعبیه شده، بهتراست از تکنیکهای دیگر تصویربرداری استفاده شود .

    8. – اگر وجود یک وسیله فلزی مورد تردید باشد انجام یک رادیوگرافی با اشعه X می تواند برای کشف وسیله فلزی کمک کننده باشد .

    9. – همچنین بیمارانی که احتمال می روند اشیاء فلزی در قسمتهای مشخصی از بدنشان وجود داشته باشند یک رادیوگرافی قبل از انجام MRI ممکن است ضرورت داشته باشد .

    10. – رنگهای استفاده شده درخالکوبیها که حاوی آهن هستند ، ممکن است در طول انجام MRI گرمایشان بالارود ولی این مشکل بندرت اتفاق می افتد .

    11. مواد پرکردنی دندانها و ابروها معمولا” بوسیله میدان مغناطیسی تحت تاثیر قرار نمی گیرند ولی آنها ممکن است درتصویربرداری از ناحیه صورت و مغز اشکال ایجاد کنند بنابراین بهتر است رادیولوژیست از وجود آنها با خبرباشد .

    در طول آزمون و یا پس از آن من چه چیزهائی را تجربه خواهم کرد؟

    بیشتر آزمون های MRI بدون درد می باشند ولی بعضی از بیماران از بی حرکت ماندن در طول امتحان احساس ناراحتی می کنند و بعضی هم حسی از زندانی شدن را تجربه می کنند ( ترس از جاهای بسته ) ، بنابراین تسکین اینگونه بیماران که پیش بینی نگرانی آنها می رود، لازم است. احتمال اینگونه موارد به کمتر از یک بیستم می رسد.

    اگر در قسمتی از بدنتان که تحت آزمون MRI است ، احساس جزئی گرما کردید نگران نباشید چون این مورد طبیعی است ولی اگر احساس گرمای شما بیشتر شد، به رادیولوژیست یا تکنولوژیست اطلاع دهید . ضروری است که شما در طول آزمون در حالیکه تصاویر ثبث می شوند کاملا” بی حرکت باقی بمانید که معمولا” چندثانیه و یا چند دقیقه طول خواهد کشید .

    برای بعضی از انواع آزمون های MRI ممکن است از شما خواسته شود نفستان را حبس کنید . زمانی که تصاویر ثبت می شوند شما متوجه تصویربرداری خواهید شد چون صدای ضربت آهسته ( تپ تپ ) و یا صدای ضربت سنگین ( تلپ تلپ )را خواهید شنید و این زمانی است که کویلها پالسهای رادیوفرکانسی فعال شده را تولید می کنند . شما می توانید در میان توالیهای تصویر برداری راحت باشید ولی از شما خواسته خواهد شد کماکان پوزیشین تان را حفظ کنید .

    شما در طول تصویربرداری MRI در اتاق آزمون تنها خواهید ماند معهذا تکنولوژیست با استفاده از یک سیستم بلندگوی ارتباطی دو طرفه قادر به دیدن و شنیدن و صحبت کردن با شما خواهد بود . بسیاری از مراکز MRI اجازه خواهند داد یکی از دوستان و یا والدین تان در اتاق بمانند .

    ممکن است به شما سوراخ گیر گوش داده شود تا در طول امتحان صدای اسکنر را کاهش دهد .بعضی اسکنرها موزیک ملایمی دارند و برای گذراندن زمان MRI به شما کمک خواهند کرد . موقعی که ماده کنتراست تزریق می شود احساس سردی و یا التهاب و گرم شدن برای 2-1 دقیقه طبیعی است .

    سوزن داخل وریدی موقع تعبیه شدن و یا خارج شدن ممکن است مقداری شما را ناراحت کند و یا ممکن است محل مورد نظر کبود شده باشد و احتمال آسیب دیدن پوست ناحیه تزریق به مقدار جزیی وجود دارد. اگر شما هیچ گونه داروی مسکن دریافت نکرده اید، بعد از اتمام آزمون هیچ دوره استراحت و بهبودی لازم ندارید و شما می توانید فعالیتهای روزمره تان را از سر گرفته و رژیم معمولی تان را شروع کنید .تعداد معدودی از بیماران اثراث جانبی مواد کنتراست را تجربه می کنند که شامل حالت تهوع و درد موضعی می باشد. خیلی بندرت، بیمارانی که به مواد کنتراست آلرژی دارند علائم کهیر، خارش چشمان و سایر واکنشهای دیگر را تجربه می کنند.البته رادیولوژیست وسایر پزشکان در جهت کمک به شما برای رفع علائم فوق در دسترس هستند. به مادران شیرده توصیه می شود تا 36 الی 48 ساعت پس ازآزمونی که با ماده ی کنتراست همراه بوده است ، ازشیردهی به نوازادشان پرهیز نمایند.

    چه کسی نتیجه راتفسیر می کند وچگونه می توانم به آنها دسترسی داشته باشم؟ راديولوژيستي كه از پزشكي و ام آر آی و ديگر آزمون هاي راديولوژي مطلع است، تصاوير را تفسير مي كند و گزارشات آن را برای پزشك معالج ارسال مي كند. در مرکز تصویربرداری پایتخت این آزمون توسط جناب دکتر غلامرضا بخشنده پور و جناب دکتر محمدرضا موحدی و همچنین سرکار خانم دکتر مریم نوری از جمله پزشکان صاحب سبک به صورت تخصصی ریپورت شده و به عنوان مشاوره برای پزشکان ارجاع دهنده تحویل بیمار می گردد و پزشك معالج ، در مورد فردي كه نتايج را به دست مي آورد، اطلاعاتي را در اختيار بيمار خواهد گذاشت. در تكنولوژي جديدی که در این مرکز در حال بهره برداری می باشد، گزارشات تشخيصي و ارجاع تصاوير، برای اولین بار در ایران از طريق اينترنت امكان پذير مي باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *